video snimci
Nastupi u 2009. godini
Jubilej 25. godina rada
 
 

O NAMA

     Razvoj turizma u Budvi uslovio je da se turistička ponuda, osim klasičnih sadržaja, proširi i podigne na veći nivo uvođenjem raznih kulturnim sadržaja. Kako je turistima trebalo prezentovati kulturu ovih krajeva pristupilo se formiranju Kulturnog centra Budve koji je imao zadatak da se bavi osnivanjem i radom kulturnih društava.
     Prvo je osnovan KUD "Kanjoš" 1972. godine koji je radio kao folklorno društvo. Ubrzo, javljaju se i druge sekcije pa se tako osniva i Mješoviti gradski hor.Mješoviti gradski hor

     Mješoviti gradski hor se ubzo transformiše i iz njega se izdvaja muška klapa a potom ženska vokalna grupa koja je osnovana 1983. godine kao vokalna grupa KUD "KANJOŠ" iz Budve, u čijem sastavu je radila sve do 1989. godine, kada se osamostalila i dobila ime "Harmonija".


Ženska vokalna grupa 1988. godine

     Prvih godina pretežno su na repertoaru bile primorske dalmatinske pjesme koje su inače karakteristične za klapski način pjevanja. Iz godine u godinu repertoar se povećavao, tako da danas vokalna grupa, pored karakterističnog primorskog melosa, na repertoaru ima i kompozicije starih majstora, horske arije iz popularnih opera, starogradske pjesme, izvorne narodne pjesme kao i zabavne melodije.


Harmonija, 2007. godine

     Veliki rad i upornost, pravilno odabran i stalno proširivan repertoar, dobro pripremani i osmišljeni nastupi imaju za posljedicu da Harmonija postoji treću deceniju i da postane sastavni dio kulturne ponude Budve.

 

DOGAĐAJI
26.12.2014. Moderna galerija Budva - Izložba "Bitve, tiraduri i mandraći"
13.12.2014. Beograd - Paštrovsko veče, restoran "Dedinje"
13.12.2014. Beograd - RTS - Jutarnji program - Emisija "Žikina šarenica"
 
2004. (c) All rights reserved. | Početna | Email |